» هوش مصنوعی چگونه در زندگی روزمره کاربرد دارد؟
انواع هوش مصنوعی چیست؟
کارشناسان انتظار دارنند که هوش مصنوعی هر چه بیشتر در زندگی ما تأثیرگذار باشد، تحولی که امید ها و نگرانی ها را افزایش می دهد. در حال حاضر، فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در پزشکی، حمل و نقل ، روباتیک ، علم، آموزش، ارتش، نظارت، امور مالی و مقررات آن، کشاورزی، سرگرمی، خرده فروشی، خدمات مشتری و تولید استفاده میشوند. در حالی که دانشمندان و مهندسان پتانسیل هوش مصنوعی را برای پیشبرد کشف و فناوری بررسی می کنند، فناوری های هوشمند نیز مستقیماً بر زندگی روزمره ما تأثیر می گذارد.
یادگیری در هوش مصنوعی میتواند تحت انواع «عمومی» و «فوق العاده» قرار گیرد. این دسته بندی ها قابلیتهای هوش مصنوعی را در حین تکامل نشان میدهند - انجام مجموعههایی از وظایف با تعریف محدود، انجام همان توانایی برای تفکر مانند انسان (عمومی)، و عملکرد فراتر از توانایی های انسانی تعریف شده است.
هوش مصنوعی چیست؟
هوش مصنوعی تحقیقات علمی و همچنین زندگی روزمره را از ارتباطات گرفته تا حمل و نقل و مراقبت های بهداشتی و غیره را متحول می کند. کاوش کنید که چه چیزی هوش مصنوعی را تعریف می کند، چگونه تکامل یافته است و در آینده چه انتظاراتی از آن داریم.
حوزه هوش مصنوعی از این ایده ناشی شد که ماشین ها ممکن است بتوانند مانند انسانها فکر کنند. این نیاز به تجزیه و تحلیل چگونگی پردازش اطلاعات توسط مغز ما و استفاده از آن برای انجام وظایف جدید و انطباق با موقعیت های جدیدداشت. تداوم کاوش در این مفاهیم به نوآوری های تکنولوژیکی دامن زده و منجر به توسعه برنامه های کاربردی هوش مصنوعی شده است که از داده ها برای شناسایی الگوها، انجام پیش بینی ها و تصمیم گیری استفاده می کنند.
اغلب این برنامهها کارآمدتر و دقیقتر از انسانها هستند و گاهی اوقات افراد را برای انجام محاسبات و وظایف تکراری یا خسته کننده جایگزین می کنند. امروزه، پیشرفت های سریع در این زمینه، راه های جدیدی را برای تحقیق و کشف باز کرده است، اما همچنین سوالات اخلاقی و ایمنی را مطرح کرده است
هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی چه تفاوتی دارند؟
اصطلاحات "هوش مصنوعی" و "یادگیری ماشینی" اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما یکی از آنها خاص تر از دیگری است.
هوش مصنوعی (AI) گسترده تر از این دو اصطلاح است. این در دهه 1950 ایجاد شد و میتواند برای توصیف هر برنامه یا ماشینی که هوش انسانی را تقلید می کند استفاده شود. این شامل برنامه های ساده مانند پخش کننده چکرز مجازی و ماشین های پیچیده مانند اتومبیلهای خود ران می شود. برخی در این زمینه بین ابزارهای هوش مصنوعی که امروزه وجود دارند و هوش مصنوعی عمومی تفکر، عوامل مستقل - که هنوز وجود ندارند، تمایز قائل می شوند.
یادگیری ماشینی زیرمجموعه ای از هوش مصنوعی را توصیف می کند. این اصطلاح در دهه 1970 به وجود آمد. یادگیری ماشینی توسط ماشین یا برنامهای که از دادههای موجود تغذیه و آموزش مییابد متمایز میشود و سپس میتواند الگوها را بیابد، پیشبینی کند یا وقتی با دادههایی روبرو میشود که قبلاً ندیده است، کارها را انجام دهد.
یادگیری ماشینی را می توان به عنوان فرآیند تبدیل داده ها و تجربه به دانش جدید، معمولاً در قالب یک مدل ریاضی در نظر گرفت. پس از ایجاد، این مدل می تواند برای انجام کارهای دیگر استفاده شود. این امکان طراحی برنامه هایی را فراهم میکند که توسعه آنها بدون کمک کامپیوتر بسیار پیچیده یا زمان بر است. به عنوان مثال، یک سیستم یادگیری ماشینی ممکن است بر روی میلیونها نمونه از تومور های نشاندار در تصاویر MRI آموزش ببیند. بر اساس این مثالها، سیستم الگوهای ویژگیهایی را که تومور را تشکیل میدهند، تشخیص میدهد. این به عنوان مدلی عمل می کند که سپس می تواند تعیین کند که آیا تومورها در تصاویر جدید MRI وجود دارند یا خیر. این سیستم ها اغلب قادرند از کارشناسان پیشی بگیرند.
یادگیری ماشینی ابزار قدرتمندی است که به طور فزاینده ای در برنامه های کامپیوتری بیشتری گنجانده می شود. فراگیر بودن آن، شناسایی برنامه های هوش مصنوعی را که بر روی داده ها آموزش ندیده اند ، اما بر قوانین و حقایق نوشته شده و قابل خواندن توسط انسان تکیه دارند، دشوارتر می کند. برنامه هایی که از هوش مصنوعی استفاده میکنند، اما از آنها درس نمیگیرند یا نتایج جدیدی بر اساس قرار گرفتن در معرض دادهها تولید نمیکنند، گاهی اوقات به عنوان " هوش مصنوعی خوب قدیمی " یا " GOFAI " شناخته میشوند. و برخی از آنها هنوز فعال هستند. به عنوان مثال، یک ربات چت ساده ممکن است تنها با ارائه پاسخ های از پیش نوشته شده که حاوی کلمات کلیدی مرتبط هستند، به سوالات پاسخ دهد.
در نهایت، یادگیری عمیق زیر مجموعه ای از یادگیری ماشین است. یادگیری عمیق از الگوریتم های یاد گیری ماشین استفاده می کند اما الگوریتم ها را در لایه هایی ساختار می دهد تا «شبکه های عصبی مصنوعی» ایجاد کند. این شبکه ها از مغز انسان الگوبرداری شده اند و در بسیاری از موقعیت ها موثر بوده اند. برنامه های کاربردی یادگیری عمیق به احتمال زیاد تجربه ای را ارائه می دهند که شبیه تعامل با یک انسان واقعی است.